12/23/2014

Christmas cupcakes


Viime viikon viikkojoulukalenteria miettiessäni päätin kääriä hihat, ja leipoa jotakin jouluista! Aluksi tavoitteenani oli saada kuppikakuista todella joulukuusen näköisiä, mutta ehkä onnistun ensi kerralla paremmin... Kuppikakuista tuli ihan söpöjä ja onnistuneita, mutta muutaman niitä syötyäni alkoi kuorrute maistua jo vähän äklön makealta. Toisaalta nämä kakkuset sopivat hyvin joulun herkutteluhetkiin :)

Videomuodossa oleva ohje löytyy siis täältä. :)


Jouluiset kuppikakut


  • 12 kuppikakkua --> 12 vuokaa
  • Säilyy n. 4 päivää jääkaapissa


Pohjat:
1,5 dl jauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,6 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
40 g voita tai margariinia
1,2 dl maitoa
1 kananmuna

Kuorrute:
60 g voita tai margariinia
4 dl tomusokeria
n. 2 rkl maitoa
1 tl piparminttuaromia
vihreää elintarvikeväriä

Koristelu:
Konfetteja/nomparelleja
Keltaista sokerimassaa (onnistuu myös valkosuklaalla)

Leivo pohjat. Kuumenna uuni 170-asteeseen. Mittaa kuivat aineet ja sulatettu voi kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella (tai monitoimikoneella) hiljaisella teholla, kunnes seos on murumaista. Vatkaa toisessa kulhossa muna, vanilja-aromi ja maito sekaisin haarukkaa käyttäen. Kaada seos vähitellen erissä muiden aineiden joukkoon. Vatkaa hetki niin, että seoksesta tulee sileää.

Lusikoi taikina paperi- tai silikonivuokiin. Paista 20-25 minuuttia. Valmiiden kakkujen pinta on kimmoisa, kauniin ruskea, eikä taikinaa jää hammastikkuun, kun sitä kokeilee.


Tee kuorruteSekoita tomusokeri pehmeään rasvaan voimakkaasti lusikalla sekoittaen, kunnes seoksesta tulee murumaista. Lisää joukkoon maito, sekä piparminttuaromi ja sekoita. Laita aromia ensin vähän, maista, ja lisää sitten maun mukaan. Jos seos on liian tönkköä, lisää maitoa. Jos se on löysää, lisää tomusokeria. JOS ja KUN haluat saada kuorrutteen pysymään ylhäällä kuusen muotoisena, tulee kuorrutteen olla todella jämäkkää. Värjää kuorrute lopuksi vihreällä elintarvikevärillä.


Viimeistele kuppikakut. Kuorruta täysin jäähtyneet kakut pursottamalla. Koristele hetken päästä konfeteilla ja laita sokerimassasta muotilla tehty tähti kuusen latvaan.

Voilà!

Oikein ihanaa ja rauhaisaa joulua kaikille! 


Bisous,
Ida Christine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti