1/16/2015

Chicken & pea risotto

Oon pitänyt hyvin kiinni uudenvuoden lupauksistani, sillä ruokaa on tullut laitettua jo kahtena viikonloppuna. Toivottavasti ette koe tätä postausta ihan tylsänä, sillä tarkoituksenani onkin nimenomaan oppia laittamaan näitä arkiruokia... Lauantaina siis kokkailin kanarisottoa, joka onnistui ihan hyvällä menestyksellä :)

Kanarisotto (4 hlö)

400 g maustamattomia kanafileitä
3 dl risottoriisiä (tai muuta nopeasti kypsyvää riisiä)
1 kasvisliemikuutio
8 dl vettä
1 prk ruokakermaa
200g herneitä
1 tlk ananaspaloja (säilyke)

Halutessaan reseptiin voi lisätä ananaksen lisäksi/tilalle mangoa tai muuta hedelmää. Minttua ja sitruunaakin voi laittaa :)


Ota kanat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.


Kanojen kypsyessä valmista kasvisliemi. Kiehauta vesi ja lisää kasvisliemikuutio. Siirrä pois levyltä jäähtymään.



1. Paista kanasuikaleet wokkipannussa tai muulla suurehkolla ja syvällä paistinpannulla.
2. Kun kanat ovat ruskistuneet ja kypsyneet, mausta ne suolalla, pippurilla, korianterilla ja basilikalla. Itse lisäsin väriä tuomaan vielä erästä mausteseosta, jonka ostimme Turkista.
3. Lisää riisi. Kaada joukkoon kasvislientä pienissä erissä aina, kun edellinen neste on imeytynyt. Tarkkaile riisin koostumusta, jotta se on al dente.
4. Kun liemi on kokonaan imeytynyt, lisää ruokakerma, ananakset ja herneet.

Tarjoile heti ja nauti ateriasta :)

Maukasta viikonloppua kaikille!

Bisous,
Ida Christine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti