6/30/2015

PARIS: part deux

Bonjour encore! Sain vihdoin koottua kymmenien kuvien joukosta otokset edustamaan toista päiväämme Pariisissa - Versaillesin palatsissa vierailua. Varasimme Versaillesia varten kokonaisen päivän, sillä äidin kokemuksen mukaan siellä oli todella paljon nähtävää. Kaiken sen upean arkkitehtuurin ja taiteen lomassa tunnit kuluivat nopeasti, ja kello kuuden aikaan tajusimme, ettemme millään enää ehtisi näkemään Marie Antoinetten eläintilaa. Se jäi kyllä harmittamaan, mutta ensi kerralla sitten! Tässä vielä kuvia paikasta, ihailkaa :)


Jos tämä ei ole portti taivaaseen, niin ei mikään.


Kaikki oli niin kaunista. Mitkään sanat eivät riitä kuvailemaan Versaillesin näyttävyyttä. Barokkityyli ja runsas koristelu oli loistossaan ja jokaikinen yksityiskohta oli tarkkaan veistetty ja kullattu - katon rajaan asti. Ja kaikki ne maalaukset! Wow, voisin vaikka asua täällä.


Rakas äiti❤


Tuossa kuninkaallisessa pedissä kelpaisi kyllä nukkua! Ja hienompia kattokruunujakin saa hakea. Vasta jälkeenpäin tajuan, miten historiallisesti merkittävässä paikassa olen käynytkään. Versaillesin peilisalissa solmittiin nimittäin ensimmäisen maailmansodan rauhansopimus v.1919. Samalla pääsin myös kävelemään Rihannan jalanjäljissä (Dior Secret Garden IV). No words needed.



Seikkalimme tovin palatsin pihalla, jonka jälkeen päätimme lähteä tutkimaan muitakin paikkoja. Jonotimme ainakin tunnin päästäksemme pieneen "kaupunkijunaan" joka kulki tiettyä reittiä palatsin alueella. Matka sujui mukavasti ja tajusin miten suuri alue kokonaisuudessaan oli! Jalkaisin homma olisi vienyt vielä kauemmin, joten oli hyvä että ehdimme edes Grand Trianoniin.

Grand Trianonissa pysähdyimme ottamaan vähän valokuvia ja lepuuttamaan jalkojamme pitkän päivän jälkeen. Harmi, että kello oli jo niin paljon, eikä minijunia enää kulkenut kello viiden jälkeen. Olimme viimeksi syöneet patongit keskipäivän aikaan, ja kävellen matka Marie Antoinetten tilalle ja takaisin palatsille olisi nälän piinatessa ollut loputon. Vastahakoisesti hyppäsimme viimeiseen minijunaan, kiiruhdimme asemalle ja siitä Pariisin keskustaan.

Lyhyesti sanottuna päivä oli ihana, ja olen kiitollinen, että sain nähdä niin paljon.

Bisous,
Ida Christine




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti