4/26/2015

Exploring Through History

Kävimme eilen vierailulla Turussa koulumme historian- ja uskonnonryhmän kanssa. Lähtö koululta tapahtui klo 8 aamulla ja kotiin palattiinkin vasta samaan aikaan illalla. Kohteinamme oli Turun tuomiokirkko, birgittalaisluostari, Turun linna, sekä käsityöläismuseo. Reissun aikana tuli kuvailtua paljon materiaalia, osaksi annettua kuvatehtävää varten, ja muuten vaan omaksi iloksi. Tässä päivän päätapahtumat kuvien muodossa :)


Ensimmäisenä pysäkinämme oli Turun tuomiokirkko, jossa meille pidettiin tunnin mittainen opastuskierros. Olin käynyt kirkossa aikaisemminkin, mutta nyt tiedän enemmän sen historiasta ja taustasta. Mielestäni ehdottomasti upein näky kirkon sisällä oli lasimaalaus Jeesuksesta.


Lisää lasimaalauksia löytyi Turun birgittalaisluostarista. Katolisen luostarin sisaret olivat laittaneet meille lounaan, joka kyllä maittoi pitkän tulomatkan jälkeen! Sen jälkeen eräs nunnista lähti näyttämään meille paikkoja ja kertomaan birgittalaisluostarin rantautumisesta Suomeen.


Ruokailun jälkeen suuntasimme kohti Turun linnaa. Opastuksemme kesti tunnin ja 45 minuuttia, jossa ajassa saimme käytyä läpi keskiajalle painottuneet tapahtumat. Koko kierros oli hyvin mielenkiintoinen, ja sain imettyä paljon uutta tietoa itseeni syksyn kirjoituksia varten. Vaikuttavinta linnan antia olivat The Girl King -elokuvaa varten valmistetut loistokkaat puvut ja ritarikypärät.


Iltapäivällä saimme tunnin vapaa-aikaa pyöriä keskustassa. Tapasin rakkaan ystäväni Annan, kävimme kahvilla ja otimme lukuisia selfieitä Aurajoen rannalla! Oli ihanaa viettää hetki hänen kanssaan, kun viimeksi näimme toisemme viime kesänä. Tänä kesänä pitääkin sitten tavata kunnolla ja saada Anna tänne kyläilemään ❤


Retkipäivä oli kokonaisuudessaan aivan mahtava, ja oli hienoa saada niin paljon lisätietoa Suomen historiasta keskiajalla. Ja vaikka luulisi että niin opetuspainotteinen päivä kävisi puuduttavaksi, niin päinvastoin meillä oli superhauskaa! Osa hetkistä oli jopa hysteerisiä, ja saimme nauraa toisillemme mahat kippurassa. Juuri tällaiset kouluretket jättävät hyviä muistoja, ja tekevät myös oppimisesta mielekkäämpää! :)

Bisous,
Ida Christine

4/11/2015

Walking On Sunshine

Aurinko paistaa ja linnut laulaa - Kevät on tullut, ja tällä kertaa jäädäkseen! Ulkona on ollut tänään niin upea keli, että otin siitä ilon irti heti aamusta. Kävelin Jallun kanssa pitkän lenkin ja nautin ulkoilmasta kipeänä oloni jälkeen. Kuuntelin kävellessäni iloisia biisejä, joista Katrina & The Wavesin Walking On Sunshine innoitti otsikkoni. Onkin jännä juttu, miten auringonpaisteesta tulee aina positiiviselle mielelle! Auringonsäteiden loisto sai minut myös kaivamaan esiin uutuuttaan kiiltävät aurinkolasini, jotka Petteri toi matkaltaan Lontoosta. Tässä kuvia päivän asusta. :)


Paita Primark | Revityt farkut Cubus | Tennarit Vagabond | Aurinkolasit River Island


Iloista viikonloppua kaikille!

Bisous,
Ida Christine

4/08/2015

Calvin Harris - Motion

Sain tänään postissa paketin, josta iloiseksi yllätykseksi löytyi Calvin Harrisin Motion -levy! Osallistuin noin kuukausi sitten Loop -radiokanavan kilpailuun päästä osaksi kuvakollaasia, joka oli tarkoitettu lähetettäväksi itse Calvin Harrisille. Voitto ei kuitenkaan osunut kohdalleni, mutta tämä lohdutuspalkinto kelpaa paremmin kuin hyvin! :P


Lempibiisejäni levyltä ovat ainakin kaikkien tuntemat "Blame", "Outside" ja "Summer". Tykkään myös paljon Haimin musiikista, joten "Pray To God" -biisi on mieleeni.


Levyä kuunnellessa tulee kieltämättä mieleen kesä ja Weekend -festivaalit. Enää 121 päivää, ja pääsee taas reivaamaan vuoden massiivisimpiin bileisiin, YAASS!!

Oletteko te jo ostaneet festarilippunne, ja jos niin mihin?

Bisous,
Ida Christine

4/06/2015

Brunchin'

Aamupäivä alkoi ihanasti, kun kokoonnuimme tyttöporukalla Kian luokse brunssille. Oli kiva nähdä tyttöjä ja rupatella lomakuulumisia. Flunssaisesta olostani huolimatta ruoka maittoi, ja kotiin lähdettiinkin täysin vatsoin! Kaiken hyvän lisäksi myös aurinko näyttäytyi taivaalla ja saimme hetken nauttia suloisesta kevätsäästä. Viimeinen jakso alkaa huomenna, ja kesäloman odotusta on jo selvästi ilmassa.


Aurinkoista viikkoa kaikille!

Bisous,
Ida Christine

4/03/2015

Happy Easter Nails

Rankan koeviikon jälkeen on ihanaa olla pääsiäislomalla. Ehkä pieni herkkujen syöminen helpottaa etukäteen epäonnistunutta tunnettani kokeiden osalta... Eilen viimeisen kokeen jälkeen kävin kahvilla tyttöjen kanssa, ja piristin itseäni parilla uudella kynsilakalla. Rimmel Colourfest by Rita Ora -lakkojen ihanat pastellisävyt innoittivat minut loihtimaan supersuloiset kynnet pääsiäiseksi! Tässä tutoriaali :)


Rimmel Colourfest by Rita Ora Peachella 408 (vas.) & Wild-er-ness 558 (oik.)


Käytin myös:
Musta: L'Oréal Paris Color Riche Black Swan 702
Oranssi: Lumene Gloss & Care Lämpö Väreilee 29
Keltainen: Gina Tricot Aspen Gold 17
Pinkki: Isa Dora Wonder Nail Flip Flop 782
Valkoinen: Essie Blanc


VINKKI: Pupun viiksiin kannattaa käyttää nuppineulaa, jotta lopputulos on mahdollisimman ohut.


Ihanaa ja värikästä pääsiäistä!

Bisous,
Ida Christine